Bouterse niet aanwezig op Caricom-top Barbados

President Bouterse. Foto: AFP
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

17 Februari 2020 18:07

Voor mij lezen

President Desi Bouterse zal niet aanwezig zijn op de 31ste tussentijdse vergadering van staatshoofden en regeringsleiders van de Caricom. Vicepresident Ashwin Adhin zal namens de president deelnemen aan deze topvergadering van de Caricom, die zal plaatsvinden op 18 en 19 februari in Bridgetown, Barbados. De vergadering vindt plaats onder voorzitterschap van premier Mia Mottley van Barbados.

Tijdens deze topontmoeting zal men zich onder meer buigen over diverse vraagstukken, waaronder de stand van zaken met betrekking tot de implementatie van de Caricom Single Market and Economy (CSME), actuele geopolitieke aangelegenheden, zaken betreffende de volksgezondheid, waaronder een regionale benadering voor wat betreft het coronavirus (Covid-190, de veiligheid alsook een digitale strategie voor de Caricom.

Aan de orde komt ook het partnerschap van Caricom met het Afrikaanse continent en andere relevante samenwerkingsverbanden.

Suriname zal tijdens de vergadering in het kader van de CSME, rapportage doen van de verschillende bilaterale initiatieven ter invulling van de samenwerking op onder andere de gebieden van landbouw, veeteelt en visserij, als mogelijke bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van de regio.

Voorts is er voorafgaand aan deze vergadering een speciale ontmoeting van ministers van Buitenlandse Zaken voor het bespreken van diverse vraagstukken. Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken zal aan deze vergadering deelnemen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel