NPS ook in Pontbuiten omarmd tijdens vlaggencampagne

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De mobilisatie- en vlaggencampagne van de NPS in Pontbuiten, is zaterdag naar tevredenheid van partijtoppers verlopen. De ontvangst en positieve reacties waren volgens Ivanildo Plein, voorzitter van de afdeling Paramaribo, en ressortcoördinator Gregory Rijssen, zelfs boven verwachting.

"We maakten vroeger geen kans hier. Bijna iedereen was paars" schetst Rijssen de situatie van vijf jaar terug. Veel is nu veranderd want, bij een groot deel van woningen die worden bezocht wordt toestemming gegeven om een vlag te plaatsen. Binnen relatief korte tijd was alle promotiemateriaal uitgedeeld.

Veel mensen met wie de krant een kort gesprek voert zijn duidelijk niet blij over hun leefomstandigheid. "Deze mensen mogen rekenen op mijn stem omdat ze in het verleden een goede job hebben gedaan. Den mandisi ben du furu bun sani, maar na wan mistake den ben meki"zegt Toni D. "Den sani san a regering fu now e du na soso rommel"vervolgt hij.

Jacintha F.deelt diezelfde mening. Opmerkelijk is dat een grote NDP vlag wappert bij haar inrit. "Ik had geen keus. Ik had geen vlag dus toen de mensen kwamen heb ik ze maar laten zetten maar mijn hart is bij de NPS" legt ze uit. Met name de hoge prijzen in de winkel en de steeds stijgende koers stuiten haar tegen de borst.

"Soort NDP? Nowan NDP no mus kon dya. Jullie kunnen een vlag voor me zetten, ik ondersteun jullie" roept een jongeman in een rolstoel vanuit een balkon. "Wanneer jullie weer aan de macht komen moeten jullie meer contact met het volk hebben. Dat is jullie nekslag geweest."

Wendel M. zegt veel medelijden te hebben met de jeugd omdat die het gelag zal moeten betalen van de vele fouten die de huidige regering maakt. "Mi wani mi owru susu baka.Nu is zelfs Guyana beter dan ons. Het geld is niets waard.Toch den sma e lon na baka Bouta."

Door alle positieve reacties is Ivanildo Plein ervan overtuigd dat zijn partij weer aan de macht komt. "We zien de handelingen van de mensen. Dagelijks komen mensen zich aansluiten bij ons."

Rijssen is iets voorzichtiger in zijn benadering na de vele positieve reacties. "Ik hoop alleen dat wanneer we de vlaggen hebben geplaatst, het daadwerkelijk een politieke statement is en niet alleen voor uiterlijk vertoon. Dat ze daadwerkelijk op ons stemmen omdat ze moe zijn van het huidige systeem."

Patricia Etnel die ook trekker is van Pontbuiten heeft vóór de campagne van zaterdag meerdere malen met de buurtbewoners gesproken. Volgens haar zijn er veel problemen die dringende aanpak verdienen, zoals werkloosheid, tienerzwangerschap, drugsgebruik en de slechte woonomstandigheden."

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait