Anthony Wong: “Weg regering, weg met NDP”

Boefdraad opsluiten!!, zeggen deze demonstranten met dit bord. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

17 Februari 2020 12:30

Voor mij lezen

Anthony Wong van de Algemene Aannemersvereniging, zei tijdens de protestmanifestatie op het Onafhankelijkheidsplein, dat het bedrijfsleven zich zorgen maakt om de financieel-economische situatie. “Wij gaan het gelag betalen.” Hij zei verbaasd te zijn over de opkomst van vandaag. “Ik ben blij jullie allemaal hier te zien. Eerlijk gezegd, ik had het niet zo groot verwacht. Weg regering, weg met NDP”.

Het bancaire systeem van Suriname kan volgens Wong in elkaar vallen. De situatie bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) regardeert eenieder, zei Wong.

Wong vroeg wat er gaat gebeuren als er geen medicijnen meer zijn. Een pakket krijgen zorgt niet voor vooruitgang. Hij is van oordeel dat de regering er juist voor heeft gezorgd dat de mensen afhankelijk zijn geworden van de pakketten.

Wong ziet een duidelijk signaal van ontevredenheid. Deze regering weet hoe ze structureel het financieel-economisch beleid van het land kapot moet maken. Ook het controlemechanisme en instituten zijn kapotgemaakt. Daarom mag de NDP volgens hem nooit meer aan de macht komen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel