Verslag fietstocht STREi! naar Nieuw-Nickerie en Wageningen

STREi! maakt fietstocht naar Nickerie. Foto: STREi!
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

17 Februari 2020 09:36

Voor mij lezen

De politieke partij STREi! heeft dit weekend een fietstocht gemaakt van Paramaribo naar Nieuw-Nickerie en Wageningen. STREi! spreekt van een succesvolle fietstocht. De bedoeling was in contact te komen met bewoners in het westelijk district om de boodschap van STREi! over te brengen.

Hier het verslag van de fietstocht

Na een plezierige tocht van Paramaribo naar Nieuw-Nickerie kwam team STREi! op zaterdag 16 februari om 12.45 uur aan op de kleurrijke en sfeervolle markt van Nieuw-Nickerie. We zijn met veel enthousiasme ontvangen door het publiek en werden ook verwelkomt door parlementariër William Waidoe en jeugdparlementariër Mohamed Abdoel. Van de Nickeriaan mag gezegd worden dat men vriendelijk en gastvrij is en we kregen verschillende aanbiedingen om bij mensen thuis te komen eten en de mensen toe te spreken. We hadden echter een drukke agenda en wilden de mensen ontmoeten op het ambiancevolle en prettige drukke Brasaplein. Het was een groot succes om zoveel mensen te spreken en onze boodschap van vernieuwing, verjonging modernisering bij de overheid uit te dragen.

We hebben diverse mensen gesproken en men was zeer enthousiast over de boodschap van vernieuwing en modernisering die we uitdroegen. Vrijwel niemand wist op welke partij te stemmen. Het vertrouwen is zo geschaad dat men niet weet op welke partij te stemmen en dat was een opmerkelijke constatering. Wat ook opviel is dat er heel veel jeugd in Nickerie aanwezig was. Vooral de first voters vormen een grote groep. Veel van deze jeugd gaf ook aan niet te gaan stemmen, omdat het niet uitmaakt op wie te stemmen en dat de stem toch verloren gaat door de corruptie en zelfverrijking in het land.

Wageningen
We vertrokken op zondag 16 februari met goede moed van Nieuw-Nickerie naar Wageningen, een afstand van circa 50 kilometer. Het was prachtig weer en de omstandigheden waren gunstig. Wat opviel was dat de wegen zeer slecht onderhouden worden. Hier en daar is men bezig de weg te repareren en nieuw asfalt aan te leggen. Onderweg zijn we heel veel mensen tegengekomen en de teneur was vrijwel overal teleurstelling in de hedendaagse politiek.

Ook het verval van verscheidenen industriële gebouwen was tekenend voor de situatie in het land. Het was jammer te constateren dat ooit florerende bedrijven nu tot zulk verval zijn geraakt en dat kilometers landbouwgrond niet wordt ingezet om de productie in het district te verhogen. Na een tocht van vijf uren met verschillende stops kwamen we aan in Wageningen. Ook hier moeten er veel meer economische activiteiten komen om ervoor te waken dat Wageningen geen spookstadje wordt. De jeugd trekt namelijk massaal naar de stad voor school en op zoek naar een beter leven.

Maandag 17 februari
Na publieke druk op STREi! om aanwezig te zijn op het Onafhankelijkheidsplein op Facebook voor de protestmanifestatie, heeft het hoofdbestuur besloten Maisha Neus en consorten vandaag terug te halen naar Paramaribo. STREi! zal dus aanwezig zijn op het plein. Hierna zullen we weer naar het westen van het land vertrekken om de fietstocht te continueren.

Peter M. Wolff

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel