“NDP moet het afleren om zich op beestachtige manier over de ruggen van het volk te verrijken”

NPS-ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

17 Februari 2020 07:23

Voor mij lezen

De NDP-regering moet ophouden om zich op een beestachtige manier over de ruggen van het volk te verrijken. Dit stelde NPS-ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo, zaterdagavond op een mobilisatiemeeting van de partij in het district Saramacca. “Wat nu gebeurt, is niet wat het volk wilde hebben”, stelde de NPS’er. Volgens hem kan zijn partij, die op dit moment de enige goede vader kan zijn, Suriname weer op poten zetten.

Het zal volgens Pawiroredjo veel tijd kosten om dit land weer op poten te krijgen. De NDP heeft in de afgelopen periode in plaats van ontwikkeling, op alle fronten een ravage gecreëerd in het land. “Voor nu is er maar een lichtpunt voor het land en dat is de olievondst”, zei de NPS-topper. Hij vraagt zich af of de gemeenschap deze olie ook in handen wil hebben van de huidige machthebbers. Het antwoord hierop zal op 25 mei 2020 gegeven moeten worden door het electoraat.

Gilbert van Dijk, lid van de adviesraad van de NPS en lid van de coördinatiegroep van Saramacca, deelde mee dat hij niet van de NDP houdt omdat het systeem van hun ellendig is. “Het land is overgenomen met een goede structuur en koers. Als u een vlag voor uw huis plaatst, moet u nagaan wat de vlag voorstelt”, zei hij. De NPS-vlag stelt ontwikkeling voor, een stabiele koers, waarden en normen, hield van Dijk zijn gehoor voor.

“Als de NPS aan de macht komt, gaat u meer kunnen doen in uw leven en goed kunnen leven. Wij kunnen correct en transparant beleid voeren en gaan niet met het geld van het land ervandoor. De enige optie voor jong en oud op 25 mei is de NPS. Alleen de NPS kan het land uit deze ellende halen, want het NDP-systeem heeft ons compleet vernietigd”, zei van Dijk verder.

Prem Sardjoe, lid van het afdelingsbestuur in Saramacca, benadrukte, dat de NDP Suriname met een goede structuur en een stabiele koers heeft overgenomen. “Als het volk een partij mandaat geeft om te regeren, verwacht het volk niks anders dan vooruitgang, ontwikkeling en goed beleid”, zei hij.

De afgelopen tien jaar heeft de NDP-regering een totaal falend beleid gepresenteerd met een stijging van de criminaliteit en corruptie op hoog niveau. De paarse regering heeft meer jaren regeermacht gehad, om het land tot ontwikkeling te brengen. “Er moet een verandering komen. Als de regering niet weggestemd wordt, zal het niet goed gaan in het land”, meent de NPS’er.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel