HVB brengt aantal kernen in Nickerie op 51

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

17 Februari 2020 03:42

Voor mij lezen

NIEUW-NICKERIE - De Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) is in de voorbereiding op de verkiezingen van 25 mei in het weekeind neergestreken in Nickerie. Te Zeedijk zijn drie nieuwe kernen geïnstalleerd van elk twintig leden. Hiermee is het aantal kernen in het district gestegen tot 51.

Politiek leider Raymond Sapoen: "Het gaat om jonge mensen die geen vertrouwen en geloof meer hebben in de oude politiek. We zijn in de race naar de verkiezingen en laat het geen vlaggenoorlog zijn, want om vlaggen krijgen families en vrienden enorme problemen onderling en dat willen wij niet. Hoe hevig deze strijd ook mag zijn, we blijven ook in de komende ongeveer honderd dagen naar de verkiezingen toe broeders en zusters."

Sapoen zegt dat de HVB goede, jonge onbevlekte leiders heeft "die ervoor gekozen hebben om zich dienstbaar te maken voor Nickerie". Zowel hij als het goed opgekomen publiek beseft dat het niet goed gaat met Suriname. "Het kan veel beter dan nu het geval is. We maken fouten en dat moeten wij als coalitiepartner toegeven, maar we moeten die fouten herstellen. Wanneer het gaat om de ontwikkeling van het land, zullen wij onze stem ook laten horen."

De HVB zal alleen de verkiezingen ingaan. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt met de leiding van zijn partij en de NDP. De HVB vindt dat de president het parlement moet informeren wat gebeurd is met de verdwenen valutakasreserve bij de Centrale Bank: of het nu gaat om de aanschaf van basisgoederen, de valutamarkt beheersbaar houden of het aflossen van schulden.

Rudie Soerodimedjo, hoofdbestuurslid zegt dat de partij trainingen verzorgt in Wageningen en in Para. "We zijn gelijktijdig op verschillende plaatsen bezig." Volgens hem is HVB flink gegroeid in Nickerie. Hij verwees naar de uitspraak vanuit de NPS dat stemmen op HVB is stemmen op de NDP.

Soerodimedjo verweet de groene partij dat ondanks de 3,5 miljard Nederlandse gulden aan ontwikkelingshulp in 1975, ze nauwelijks ontwikkeling heeft gebracht. "Zo heeft ze niet gezorgd voor een goede infrastructuur om de economie te stimuleren en vandaag schelden ze een jonge partij uit, die hervorming en ontwikkeling wil brengen voor jong en oud."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel