Doelpuntenmaker Farento Prika van Notch die met 1-0 wint van Robinhood.

Bron: Starnieuws

17 Februari 2020 03:13

Voor mij lezen
loadingfoto
previous Doelpuntenmaker Farento Prika van Notch die met 1-0 wint van Robinhood. next

Notch heeft de koploper in de 1e divisie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) Robinhood, met 1-0 klein weten te krijgen. Het was een doelpunt dat reeds in de eerste helft werd gescoord. Ondanks dit verlies blijft de ploeg de standenlijst aanvoeren. Inter Moengo Tapoe die gelijk hierna volgt, heeft ook verzuimd te winnen dit weekeind. Zaterdag speelde landskampioen Inter doelpuntloos gelijk tegen laagvlieger Inter Wanica.

Notch lijkt een kleine opleving te hebben. Van de laatste drie wedstrijden van de club zijn twee in winst omgezet en eindigde1 gelijk. Robinhood daarentegen heeft van de laatste drie wedstrijden twee op rij verloren. Beide keren verloor Robinhood van een ploeg uit Moengo. Een week eerder was het Inter Moengo Tapoe die met 2-0 het oordeel velde. Afgelopen zaterdag was het Notch die in het Ronnie Brunswijkstadion triomfeerde. Het doelpunt werd in de 21e minuut van de eerste helft gemaakt door Farento Prika. Uit een aanval maakte de verdediging van Robinhood een misberekening.

Doelman Claidel Kohinor kwam uit zijn doel en tikte de bal onvoldoende weg. Prika kwam goed inlopen en plaatste de bal in het net: 1-0. Het is de derde treffer voor dit seizoen voor deze behendige spits van Notch. Normaliter valt hij in, maar bij deze wedstrijd stond hij in de basis bij de ploeg uit Moengo.

In de tweede helft werd de wedstrijd steeds ruwer. Dit resulteerde ook in een directe rode kaart voor verdediger Michiel Revales van Robinhood. De aansluitingstreffer bij Robinhood kwam maar niet, ondanks er kansen werden gecreëerd. De jeugdige doelman bij Notch Jare Brunswijk, deed het voortreffelijk en wist zijn doel schoon te houden. In totaal zijn er 6 gele kaarten uitgedeeld die evenredig werden verdeeld door de ploegen.

Door het verlies blijft Robinhood stationair op 18 competitiepunten gevolgd door Inter Moengo Tapoe met 17 competitiepunten. IMT heeft een wedstrijd minder gespeeld, terwijl Robinhood nu 8 wedstrijden heeft afgewerkt. Notch is nu een middenmoter, terwijl Inter Wanica het nog in de onderste regionen moet doen.