Grote massa op de been voor Revo prodowaka

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De prodowaka die zondag is georganiseerd door de Purple Movement, een werkarm van de NDP, heeft een groot aantal mensen op de been gebracht. De activiteit was in het kader van de Dag van de Revolutie die dit jaar voor de veertigste keer zal worden herdacht op 25 februari.

Vanuit de busterminals aan de Dr Sophie Redmondstraat heeft de groep door de binnenstad gelopen naar Waka pasi. Uit de verschillende districten hebben mensen zich opgegeven om te participeren. Harriette Bholasingh-Helstone, trekker van de organisatie, zegt dat er ongeveer 2.500 inschrijvingen waren. Op de dag zelf kwamen echter rond de drieduizend participanten.

Volgens haar is dit één van de vele activiteiten die in het kader van de Dag van de Revolutie wordt georganiseerd. Onder de lopers bevonden zich zowel jongeren als ouderen. Maar ook verschillende toppers van de NDP, onder wie assembleelid Jennifer Vreedzaam, districtscommissaris Yvonne Pinas, minister Antoine Elias van Volksgezondheid en first lady Ingrid Bouterse-Waldring.

Dansend en zingend onder begeleiding van diverse culturele groepen en brassbands die zorgden voor de muziek is er gelopen door de straten van Paramaribo. "Mi lobi revo, daarom kom ik ondersteunen" en "Na den man disi kon opo un ai" gaven een paar mensen als reactie wanneer hen gevraagd wordt waarom ze meelopen.

Tijdens de prodowaka werd vanuit een soundtruck de verschillende verworvenheden van de regering opgesomd. In haar toespraak op het Revoplein aan de Waterkant maakte de first lady ook duidelijk dat de loop bedoeld is als een tegenactie voor de actiegroep die mensen mobiliseert om maandag op het Onafhankelijkheidsplein te protesteren.

"Mensen gebruik je verstand en ga na wat de NDP en de revo voor jullie heeft gedaan. Anderen zitten al zeventig jaar laten ze je tonen wat ze hadden gedaan. Dan den wani kon leg uit now", zei ze, doelend op de oppositie. Bouterse-Waldring heeft de aanwezigen opgeroepen om de protestactie 'Alles plat' mandag te boycotten.

Bholasingh-Helstone benadrukt dat de prodowaka ook bedoeld is als politiek signaal voor de politieke tegenstanders. "Laat Santokhi mij tonen wat hij heeft gedaan. Hij gaat voor de derde keer deze verkiezing verliezen. Wat heeft de VHP gedaan om mensen nu op te jutten. Laat ze de illegale cambio's beginnen te sluiten en te werken voor dit land", zei ze fel. Ook zij is faliekant tegen de 'Alles plat' actie en roept de gemeenschap op niet te participeren.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-8)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait