Artsen gaan geen actie voeren

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

16 Februari 2020 18:13

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) gaat geen actie voeren. Dit heeft de organisatie zaterdag tijdens een persconferentie meegedeeld. De artsen hebben een model bedacht hoe de huidige situatie aan te pakken.

De artsen hebben al geruime tijd gevraagd voor aanpak van de vraagstukken waarmee ze te kampen hebben, maar er wordt geen gehoor gegeven. De verening is zich ervan bewust dat de gemeenschap de dupe zal worden indien de artsen het werk neerlegggen. Er is daarom besloten om het werk te continueren, maar dan 'aangepast'. De verzekerden van het Staatsziekenfonds (SZF) zullen op basis van hun dekking behandeld worden. Men krijgt niet meer en niet minder.

Het SZF is de grootste zorgverzekeraar, maar deze komt gemaakte afspraken, waaronder financiële, niet na. Dit heeft negatieve gevolgen voor het zorgsysteem. Artsen krijgen niet betaald of niet op tijd betaald voor verrichte diensten. "Wij zullen een de calculatie maken voor het SZF. Iedereen wordt behandeld. Wegens budgetaire problemen zullen we genoodzaakt zijn om een selectie te maken hoe en op welke manier en wanneer vervolgbehandelingen zullen plaatsvinden. We willen de patiënten helpen", merkte de voorzitter van de organisatie, Pieter Voigt, op.

De VMS laat weten dat de vraagstukken met de andere verzekeringsmaatschappijen niet zo groot waren en dat die wel oplosbaar waren. De artsen hebben bijna geen problemen met de andere assuradeurs.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel