Asabina: “De tribale volken hebben een stem verloren”

BEP-voorzitter Ronny Asabina. Foto: BEP
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

25 Januari 2020 06:45

Voor mij lezen

Het inheemse volk maar ook Suriname heeft een belangrijke stem, een makker verloren. Zo reageert een diepbedroefde BEP-voorzitter Ronny Asabina tegenover Suriname Herald op het heengaan van gewezen NDP-assembleelid en voorzitter van de Verenging van Dorpshoofden in Suriname (VIDS), Lesley Artist.

In november 2012 werd hij gekozen tot voorzitter van de VIDS en in die periode was hij kapitein van het inheemse dorp Redi Doti. Asabina zegt dat hij Artist als collega-parlementariër heeft leren kennen in de periode 2010-2015. In die periode was Asabina ook lid van De Nationale Assemblée en heeft met Artist mogen werken.

Deze jonge hardwerkende Surinamer heeft zijn bijdrage geleverd, vooral voor de inheemsen. Het grondenrechtenvraagstuk was zijn stokpaardje. Artist heeft zich als DNA-lid en als VIDS-voorzitter sterk gemaakt voor de positieverbetering van deze groep. Hij heeft op een heel professionele manier gevochten voor lotsverbetering van deze groep.

“Met Artist kon je altijd een goed en rustig gesprek voeren, zonder emoties. Hoewel we niet tot dezelfde politieke partij behoorden konden we altijd een goed gesprek voeren, omdat het om issues ging die niet alleen belangrijk waren voor een bepaalde doelgroep maar ook voor het land. Ik heb altijd naar hem opgekeken”, zegt Asabina. Zijn bijdrage zal zeker gemist worden en hij zal in ons hart blijven voortleven.

Ook voor de Nationale Democratische Partij (NDP), is dit een smartelijk verlies. De BEP-voorzitter condoleert de Surinaamse gemeenschap, maar in het bijzonder de NDP en naasten van Artist.

In het parlement hebben de diverse fracties hun medeleven getoond aan familie en vrienden van de gewezen parlementariër. Er is ook een minuut stilte in acht genomen om hem te gedenken. Artist overleed donderdagavond na kortstondig ziekbed.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel