15 nieuwe sterfgevallen door coronavirus in China

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

25 Januari 2020 02:17

Voor mij lezen

BEIJING - In de Chinese Hubei-provincie zijn 15 personen om het leven gekomen door het nieuwe coronavirus en heeft China nu in totaal 1.287 besmettingen. In Frankrijk, waar de eerste twee Europese besmettingen zijn gemeld, is er een derde geval ontdekt.

Met de nieuwe gevallen in Hubei komt het totale dodental door het coronavirus op 41. In de hoofdstad van de provincie, Wuhan, is het virus waarschijnlijk uitgebroken. Alle vijftien nieuwe sterfgevallen komen uit Wuhan.

Tot nu toe zijn alleen mensen in China omgekomen door het virus, maar het virus heeft zich ook verspreid naar elf andere landen. Eerder wilde de Wereldgezondheidsorganisatie WHO nog niet spreken van een internationaal probleem, maar sprak wel van een 'noodtoestand voor China'.

Landen met besmettingen: Japan, Taiwan, Zuid-Korea, Thailand, Singapore, Vietnam, VS, Frankrijk, China, Saoedi-Arabië (autoriteiten ontkennen) Hongkong en Macau.  De Chinese autoriteiten hebben als maatregel intussen veertien steden op slot gezet. Zo zijn verschillende wegen geblokkeerd en het openbaar vervoer stopgezet. Op de luchthaven van Wuhan zijn vrijwel alle vluchten geannuleerd.

Zaterdag wordt het Chinees Nieuwjaar gevierd, waardoor normaal gesproken veel inwoners naar hun familie afreizen. Uit voorzorg zijn enkele nieuwjaarsfeesten in de hoofdstad Peking afgezegd. NU.nl

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel