Santokhi begrijpt politieke aanval op VHP over volkslied niet

VHP-voorzitter Chan Santokhi
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

25 Januari 2020 00:08

Voor mij lezen

VHP-voorzitter Chan Santokhi zegt in gesprek met Suriname Herald de politieke aanval op zijn partij niet te kunnen begrijpen. Hij reageert hiermee op de kritiek vanuit de politiek op partijleden, die tijdens de massameeting op 18 januari een fout hadden gemaakt bij het zingen van het eerste couplet van het volkslied. Het Surinaamse volkslied is de nationale trots en dient altijd correct gezongen te worden, zegt Santokhi.

Hij geeft toe dat personen een fout hebben gemaakt. Volgens hem kan dat te maken hebben met het feit dat ze podiumvrees hadden, want er is geoefend en tijdens de voorbereidingen is alles goed gegaan. Bovendien is er een generale gehouden, waar het goed is gegaan. Over de op- en aanmerkingen, zegt de partijvoorzitter daar geen moeite mee te hebben. Echter vindt hij het wel jammer dat politieke tegenstanders het voorval negatief brengen, alsof ze stof hebben gevonden om de VHP te bestrijden.

President Desi Bouterse zei afgelopen woensdag nog op het Onafhankelijkheidsplein dat anderen het land willen overnemen, terwijl ze het nationale volkslied niet eens goed kunnen zingen. Het is duidelijk dat het een fout was, omdat de dames het tweede couplet correct hadden gezongen. De VHP-voorzitter zegt dat hij misschien ook had moeten ingrijpen, door het eerste couplet opnieuw te laten zingen. “Het beste paard struikelt wel eens, maar ik ben trots op ze. Het zijn dames die dag en nacht hun bijdrage leveren”, beweert de partijleider.

De VHP-voorman vindt dat de NDP, de VHP op een andere manier moet proberen te bestrijden. “Laten we praten en discussiëren over wat ze gaan doen om het land uit het slop te halen, waarin ze het land hebben geplaatst. Er zijn op dit moment zoveel issues die veel schade aanrichten aan de welvaart en het welzijn van land en volk. Laten ze daarop gaan letten”, aldus Santokhi.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel