Gewezen diplomaat Samuel gedenkt vijf tehuizen met medische spullen

Gewezen diplomaat Samuel gedenkt vijf tehuizen met medische spullen
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

22 Januari 2020 16:12

Voor mij lezen

Gewezen diplomaat van St. Laurent Du Maroni, John Samuel, heeft gisteren aan vijf tehuizen een donatie gedaan. Naast bedpannen zijn ook urineflessen, vuilniszakken en handschoenen geschonken. Huize Ashiana, Huize Majella, Libi Makandra, Huize Margriet en het Blauwe Nest zijn blij gemaakt.

De gedoneerde spullen heeft Samuel ontvangen van vrienden en andere netwerken in Frans-Guyana. Aangezien de bejaardentehuizen goed gebruik kunnen maken van deze goederen, heeft hij besloten om de schenking te doen. Volgens Samuel zijn het geen tweedehandse spullen. “We weten allemaal dat de tehuizen extra ondersteuning nodig hebben, vandaar om de tehuizen dan ook deze hulp te geven”, zei hij.

Hoewel de donatie een druppel op een gloeiende plaat is, spreekt hij de hoop uit dat de tehuizen goed gebruik van deze spullen kunnen maken. De bedoeling is om later dit jaar aan nog meer opvangtehuizen voor seniorenburgers te doneren. Via zijn contacten wil de ex-diplomaat dit in de komende maanden realiseren.

“Als burger van dit land voel ik me bijzonder trots om op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren. We weten dat de bejaardentehuizen niet de volle aandacht krijgen”, zei Samuel. Hij riep andere Surinamers ook op, om op hun manier iets te doen voor deze tehuizen. “Het zijn onze ouders die daar zijn. Laten we hun de ondersteuning geven tot waar we kunnen, omdat zij op hun manier een bijdrage hebben geleverd aan het fundament waarop wij nu verder bouwen.”

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel