CY Coffee gesloten wegens smerige situatie

CY Coffee gesloten wegens onhygiënische situatie. Foto: Facebook
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

22 Januari 2020 12:15

Voor mij lezen

Het bekende restaurant CY Coffee, dat gevestigd is in Paramaribo-Noord, is in opdracht van districtscommissaris (dc) Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost per direct gesloten. Bestuursambtenaren troffen in het restaurant, dat bekend bestaat staat om zijn aparte inrichting, een onhygiënische situatie aan.

Het restaurant was open toen de bestuursambtenaren van Paramaribo-Noordoost binnenvielen. De situatie was van dien aard, dat in overleg met dc Nerkust besloten werd om tot sluiting over te gaan.

De vergunninghouder moet zich melden bij het districtscommissariaat om zich te verantwoorden. Maar na het betalen van een boete mag hij zijn zaak waarschijnlijk weer openstellen voor het publiek.

Een kakkerlak loopt vrij rond in de keuken van CY Coffee. Foto: Facebook

Voedseltechnoloog Ricky Stuttgart pleitte eerder voor permanente controle op eetgelegenheden in Suriname. In gesprek met Suriname Herald zei hij eerder, dat hij zich zorgen maakt over de volksgezondheid van de mens. Elke keer als er controles worden uitgevoerd, stuiten de controleurs op onregelmatigheden.

Volgens Stuttgart is het opvallend dat de milieu-inspecteurs bij controle in eetgelegenheden steeds op onregelmatigheden stuiten. Dit geeft volgens hem aan, dat het flink misgaat en de gezondheid van de mens niet serieus wordt genomen.

De hygiëne laat te wensen over. Foto: Facebook
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel