Onafhankelijkheidsplein paars gekleurd

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

22 Januari 2020 09:53

Voor mij lezen
loadingfoto
previous Een grote massa is op het Onafhankelijkheidsplein. President Desi Bouterse spreekt de menigte toe. (Foto: Raoul Lith) next


De menigte op het Onafhankelijkheidsplein zwelt aan. President Desi Bouterse is met aanhang vanuit de Wulfingstraat uit het Kantongebouw gegaan naar het Onafhankelijkheidsplein. De mensen worden opgezweept. Het is een complete paarse vertoning.

De mobilisatie van de NDP is landelijk geweest. Van heide en verre zijn mensen met bussen vervoerd om Bouterse te ondersteunen. Het hele leven in het centrum en daarom heen is ontregeld. In de kern van Paramaribo is er nauwelijks verkeer.

De verwachting is dat president Bouterse zijn aanhang zal aanspreken. Met soundtruck en al, wordt nu het volkslied gezongen. Bouterse wordt omringd door legerfunctionarissen op de soundtruck. Ook assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons is in de nabije omgeving van Bouterse te zien.

Bouterse is vanmorgen als verdachte verschenen voor de Krijgsraad. Na amper zes minuten nadat de zitting was geopend, is de zaak uitgesteld naar 31 maart.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel