Live blog: Bouterse voor de Krijgsraad

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

22 Januari 2020 07:41

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Woensdag 22 januari moet ex-bevelhebber en voorzitter van de NDP, Desi Bouterse, voor de krijgsraad verschijnen om verzet aan te tekenen tegen zijn veroordeling tot twintig jaar cel als hoofdverdachte van de Decembermoorden. De NDP heeft leden opgeroepen Bouterse massaal te komen ondersteunen. De Ware Tijd volgt de ontwikkelingen op de voet en brengt u een up to date verslag, zowel vanuit de rechtszaal als vanaf de straat.

07:59 uur

Desi Bouterse, gestoken in militair pak, begeeft zich naar het gerechtsgebouw. Met hem lopen ongeveer 100 man mee

07:55 uur

President Bouterse is net gearriveerd en loopt nu naar het paleis.

07:52 uur

Waidoe: "Het is simpel. Onze leider, onze president moeten we ten alle tijde ondersteunen." Hij is met "25 volle bussen" vanuit Nickerie afgereisd naar de stad. "En niet middels mobilisatie hè. Dit is allemaal spontaan, want niemand staat één uur in de ochtend op om in de bus te stappen om naar Paramaribo te komen." Waidoe wil niet vooruitlopen op zaken. "Als echte democraten moeten we de rechtsstaat respecteren. Het is een juridische fight. Laten ze het uitvechten. Ik ben met Nickerie die man (Bouterse, ... red.) komen ondersteunen.

07:42 uur

William Waidoe, die vorig jaar overstapte naar de NDP, heeft zich net bij de eerste groep mensen gevoegd

07:33 uur

De eerste vijf bussen met NDP'ers zijn aangekomen. Opvallend genoeg waren ze niet 'vol'. De mensen zijn gedropt op de hoek van de Koninginne- en Julianastraat

07:31 uur

Er komen enkele trucks aangereden. "We zijn werkende Surinamers", zegt Khedoe van de Vierde Rijweg, de woordvoerder van deze groep. De productiesector steunt de president ook, maakt hij duidelijk. "Hij is president van het land, niet mijn president, van jou, van iedereen. We moeten waardering hebben voor die meneer hebben. Hij verzorgt iedereen nu. Iedereen krijgt zijn salaris. Niemand klaagt. Hij is een dyadya president. In het vervolg zullen we zien wat er gebeurt, maar op dit moment is hij de dyadya president." Opvallend is dat hij in oranjeshirt is gestoken. "Ik ben NDP'er. Anders zou ik niet hier vandaag zijn", verzekert hij. "Ik heb geen NDP-shirt, maar mijn hart is NDP."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel