Regering koopt nieuwe uv-machine voor Brownsweg

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen. Foto: NII
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

22 Januari 2020 06:04

Voor mij lezen

De overheid is gestart met het zuiveren van het oppervlaktewater door middel van een uv-systeem (ultraviolet). Met dit systeem zal het water gezuiverd worden, zodat het drinkbaar wordt. Zij heeft onlangs in een nieuwe uv-machine geïnvesteerd om de waterproblematiek op te lossen. In het district Brokopondo is er een aantal zaken gedaan, zegt minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen in gesprek met Suriname Herald.

De bewindsman zegt dat de uv-machine de afgelopen week is aangeschaft alsook geïnstalleerd in het dorp Brownsweg. “We proberen op verschillende manieren de waterproblematiek op te lossen, maar het is uitdagend. Met de installatie van het uv-systeem is er volgens hem een project afgewikkeld.

Het streven van de overheid is om de dorpen in Brokopondo aan te sluiten op het waterleidingnetwerk van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM). Echter, het lukt niet om alle gebieden te verbinden op het netwerk. De overheid is overgegaan tot een ander systeem. Het gaat om vervanging en uitbreiding van het waterleidingnet in het district.

De NH-topman geeft verder aan dat er gewerkt wordt aan een landelijk plan om het tekort aan schoon drinkwater in de verschillende districten aan te pakken. Het is moeilijk werken met de beperkte middelen, maar we gaan toch ervoor, aldus Akiemboto.

In bepaalde dorpen in het district Brokopondo werden de waterleidingbuizen van de SWM vernietigd door kwaadwilligen. Hierdoor was het werk gestagneerd. Sommige van de waterleidingbuizen werden geboord of in brand gestoken.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel