Regering komt met duidelijkheid in kwestie CBvS

Moestadja: “Regering komt met duidelijkheid in kwestie CBvS”. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

20 Januari 2020 16:53

Voor mij lezen

De regering is voornemens om morgen met duidelijkheid te komen naar aanleiding van de ontwikkelingen bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De Nationale Assemblee (DNA) heeft vandaag gevraagd dat er meer duidelijkheid wordt verschaft. Minister Soewarto Moestadja, coördinator van de regering in DNA, deelde mee dat zij op dinsdag na afronding van het onderzoek, met een verklaring komt.

De bewindsman deed een beroep op het parlement zich niet te laten meeslepen door berichten die niet formeel door de regering naar buiten worden gebracht. De oppositie gaf aan, dat de zaak te belangrijk is en dat de regering niet te lang kan wachten met het geven van duidelijkheid.

NDP-fractieleider Amzad Abdoel liet het parlement weten, dat zolang het onderzoek nog niet is afgerond, zijn collega’s niet kunnen verwachten dat de regering gelijk antwoord geeft in DNA. Het parlement is vandaag bijeengekomen om verder van gedachten te wisselen over de ontwerpwet houdende regels inzake huur en verhuur van woonruimten en instelling Huurcommissie.

De CBvS kwam de afgelopen week negatief in het nieuws, toen het bekend werd dat bankpresident Robert van Trikt een bedrag van SRD 1,7 miljoen zou hebben geleend voor de aanschaf van een peperdure Range Rover. Verder zou Van Trikt ook andere hoge uitgaven hebben gedaan, zonder medeweten van de Raad van Commissarissen. Ook waarnemend governor Ingeborg Geduld-Nijman is met ontslag. Zij zou zich schuldig hebben gemaakt aan het anti-dateren van de lening aan Van Trikt.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel