Berenstein wil opheldering over onderzoek SPSB

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto en minister Rabin Parmessar van LVV te Alliance. (Foto: LVV) next


Robby Berenstein, voorzitter van C-47, zal de procureur-generaal opnieuw vragen hoever het onderzoek is over frauduleuze handelingen die gepleegd zouden zijn bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Directeur Ginmardo Kromosoeto, die met verlof is gestuurd door president Desi Bouterse, is al een paar keer opgedoken bij formele activiteiten van de bank. 

Kromosoeto heeft zaterdag samen met minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij het startsein gegeven voor de bouw van huizen te Alliance in het district Commewijne. Het huizenproject wordt gefinancierd door het woningbouw financieringsfonds van de SPSB. Er zullen 100 huizen gebouwd worden op de plantage. Kromosoeto bedankte de minister van LVV voor het vertrouwen en de goede samenwerking met de SPSB bij de totstandkoming van dit project. 

Berenstein vindt het ongehoord dat terwijl gewacht wordt op het resultaat van het onderzoek, Kromosoeto formele handelingen pleegt. Hij is volgens de vakbondsleider vaker gesignaleerd op andere afdelingen van de bank. Berenstein vindt dat er openheid van zaken moet worden gegeven. Wat er nu gebeurt, is volgens hem niet te accepteren. Daarom heeft de bond die aangesloten is bij C-47, besloten opheldering te vragen over de staat van het onderzoek.  

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (12)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait