Sozavo versterkt opvanginstellingen

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting begon donderdag aan een vierdaagse training van zevenentwintig vertegenwoordigers van opvanginstellingen om snelle medische hulp te kunnen bieden. De eerste groep van achttien personen is in december vorig jaar getraind.

Die groep begon met drie├źntwintig deelnemers. De training wordt verzorgd door het Bureau opvanginstellingen van het ministerie dat de afgelopen twee tot drie jaar op pad is gegaan. De deelnemende instellingen zijn geselecteerd na controlebezoeken.

Het Bureau bestaat sinds 2016 en heeft als doel de instellingen te monitoren, adviseren, begeleiden en het geheel rondom de opvang in goede banen te leiden. Het hoofd, Rebekka Brown, zegt dat pas nadat een instelling zich heeft aangemeld, begeleiding kan worden geboden.

De training wordt gefinancierd door het Uitvoeringsorgaan Basiszorg met geld van het Zorgvoorzieningenfonds. Deze scholing kan gezien worden als aanloop naar strengere maatregelen tijdens de controle op de Wet Opvangingstellingen, die in augustus 2014 is aangenomen door De Nationale Assemblee.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (12)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait