Para beschikt nu over officieel rampenplan

Commissariaat Para
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

15 December 2019 06:10

Voor mij lezen

De districtscommissaris van Para, Armand Jurel, heeft op vrijdag 13 december het ‘districtsrampenplan van Para’ overhandigd gekregen van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR).

Het plan kwam tot stand door input van verschillende diensten in het district, die zich van 2017 tot 2019 onder coördinatie van het NCCR en consultants hiervoor hebben ingezet, meldt het NII.

Het plan is een handleiding voor het uitzetten van rampenbeheersing in Para, het voorzien van richtlijnen om de rampenbeheersingsmaatregelen te implementeren, het voorzien van een overzicht aan het algemeen publiek over de rampenbeheersing binnen Para en als werkdocument voor het rampencomité van Para.

Dit plan is ter beschikking gesteld van alle actoren in het district, die daartoe de behoefte hebben. Het comité zal op werkbare frequentie bij elkaar gebracht worden om dit plan dynamisch te houden. Voorts is het plan aangeboden aan de voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons, voor behandeling en verheffing tot wet.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel