KBS-officieren keuren gedrag tijdens ALV af

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

15 December 2019 02:10

Voor mij lezen

“Wij keuren met klem de incidenten af en wij nemen afstand van het getoonde gedrag,” geven hoofdofficieren en officieren van het Korps Brandweer Suriname (KBS) te kennen over enkele incidenten die zich hebben voltrokken op vrijdag 6 december op het complex van de hoofdkazerne van het KBS.

Het KBS-officierencollectief geeft te kennen dat de incidenten op 6 december het gevolg zijn geweest van een uit de hand gelopen algemene ledenvergadering (ALV). Het collectief erkent het recht tot belangenbehartiging binnen het korps, maar het verwerpt als strategische groep binnen het KBS de wijze waarop enkele leden het imago van het korps, afkeurend van binnen naar buiten brengen. Het KBS is een gedisciplineerde organisatie met een hiërarchische structuur, waarvan niet kan worden afgeweken. De oorzaken of aanleidingen en de incidenten zelf, staan haaks op de voorgeschreven gedragslijnen voor de KBS’ers.

Het collectief keurt derhalve met klem deze incidenten af en neemt afstand van het afkeurend getoonde gedrag. Als officieren van het KBS onderkent het collectief in het kader van belangenbehartiging, dat situaties zich soms zakelijk en ‘hard’ kunnen voltrekken. Echter, het pad van rationele dialoog moet onuitputtelijk worden voortgezet en nimmer worden verlaten.

De hoofdofficieren en officieren betreuren de wijze waarop deze incidenten zich tijdens en na de ALV in de gemeenschap hebben voorgedaan. “Deze respectabele status dienen wij steeds gezamenlijk hoog in het vaandel te houden,” stellen ze. Ze roepen partijen op om deze status te koesteren en hun verantwoordelijkheden te nemen en gaan over tot de orde van de dag.

De hoofdofficieren en officieren van het KBS maken duidelijk dat het Korps Brandweer Suriname volledig in dienst staat van de Surinaamse gemeenschap en hun missie en visie zijn gericht op dit stuk.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel