Bushouders lijn 5 en PKS weigeren te verhuizen

De ingebruikname van de busterminal te Ondro Bon. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

4 December 2019 13:30

Voor mij lezen

Bushouders die de route lijn 5 en Paramaribo-Kwatta-Sophia’s Lust (PKS) onderhouden, weigeren om te verhuizen naar hun nieuwe standplaats bij de busterminal te Ondrobon aan de Dr. Sophie Redmondstraat. De buschauffeurs willen hun oude standplaats voor de Vreedzaammarkt behouden. Zij willen de plek niet verlaten vanwege concurrentie met de bussen die de route Paramaribo-Kwatta (PK) onderhouden en de beperkte parkeerruimte bij de busterminal.

In opdracht van minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C), werden de bushouders door medewerkers van de afdeling Transport gesommeerd om de plek te verlaten. Echter hebben zij geen gehoor daaraan gegeven.

De bushouders geven in gesprek met Suriname Herald aan, dat zij moeite hebben met de nieuwe parkeerlocatie. Deze zou onvoldoende ruimte bieden om alle bussen te kunnen opvangen. Bij de huidige standplaats kunnen er volgens de buschauffeurs vijf rijen met elk tien bussen gevormd worden, terwijl er op de huidige locatie maar vijf bussen per keer geparkeerd kunnen worden.

Verder hebben de buschauffeurs aangegeven, dat zij na de opdracht van de medewerkers Transport contact hebben opgenomen met de voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), John Mahadewsing. Die heeft aangegeven dat zij hun standplaats niet hoeven te verlaten.

Mahadewsing is bezig gesprekken te voeren met OWT en C over de zorgpunten van de lijnbushouders. “Hij is de voorzitter en moet dit zien op te lossen. De voorzitter weet zelf dat wij verlies gaan lijden als de PK-bussen niet meegaan met ons. Via de voorzitter hadden wij het bericht gehad, dat we moeten verhuizen en we moeten weer via hem vernemen wat er verder zal gebeuren”, beweren de bezorgde bushouders.

Suriname Herald kreeg de PLO-voorzitter aan de telefoon, die aangaf terug te zullen bellen. Er is daarna een paar keer teruggebeld op het nummer, maar er werd niet meer opgenomen.

Eerder zei minister Chotkan in gesprek met Suriname Herald, dat in het kader van de verdere ordening van de binnenstad enkele eindhaltes en taxistandplaatsen verplaatst zullen worden.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel