Rusland: politieke partijen blijven elkaar ondersteunen

NPS-voorzitter Gregory Rusland. Foto: NPS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

4 December 2019 07:53

Voor mij lezen

De regering kan de pre-electorale samenwerking tussen politieke partijen verbieden, maar de ondersteuning onderling niet. Dit gaf de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, tijdens zijn partijcongres in Grun Dyari te kennen. De partij voert momenteel gesprekken met andere politieke partijen hoe zij elkaar kunnen ondersteunen.

Het gaat in dezen om de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), Pertjajah Luhur (PL) en Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP). Er zijn tot nog toe nog geen besluiten genomen, gaf Rusland te kennen. De structuren zullen te zijner tijd op de hoogte worden gesteld. Ook kunnen zij hun bijdrage leveren, indien nodig.

De NPS-voorzitter benadrukte dat de NPS bij elke samenwerking rekening houdt met de principes en standaarden van de partij. Dat zal zeker meegenomen worden bij elke samenwerking of ondersteuning. De partij wil bij de komende verkiezingen deel uitmaken van de regering, zodat zij haar bijdrage kan leveren om het land op het goede spoor te zetten. Voor de NPS is thans belangrijk, dat het desastreuze beleid van de huidige machthebbers na 25 mei 2020 stopgezet moet worden.

Rusland liet verder weten dat de Nationale Democratische Partij (NDP), er alles aan doet om de verkiezingen te winnen. Hierom is de Kieswet gewijzigd. De NPS-voorman riep zijn partijleden op, om zich niet te laten misleiden door allerlei analyses en peilingen. De echte peiling zal op 25 mei 2020 zijn, aldus Rusland.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel