Assistent van bonuvrouw herkend door getuigen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

4 December 2019 05:57

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Nogal zuur kijkend en mopperend probeerde Kenol J. rechter Maureen Dayala ervan te overtuigen dat hij niet betrokken is bij oplichting. Sinds zijn aanhouding houdt hij vol van niets te weten, maar drie benadeelde vrouwen zeggen dat ze zich niet vergissen. Volgens de verdachte hebben zij het mis. “Ze zeggen zomaar iets. Ik heb niets gedaan, ik ken deze mensen niet. Ik heb ze nooit eerder gezien.”

Hij deed alsof hij de rechter niet begreep toen die besloot de zaak uit te stellen naar 6 januari en hem terugstuurde naar het arrestantenverblijf in het gerechtsgebouw . Bijna smekend om hulp keek hij naar zijn advocaat. Echter, hij werd stevig door een van de politiemannen vastgepakt en afgevoerd.

Kenol J. zou zich met een Haïtiaanse vrouw in augustus meerdere gouden sieraden en geld hebben toegeëigend. De vrouw die nooit is gevonden deed zich voor als genezer die met gebed veel geluk in het leven van haar 'cliënten' kon brengen. Kenol J. trad volgens de getuigen op als tolk. "Hij heeft de sieraden niet genomen, maar hij stond wel erbij" vertelde een van de vrouwen.

Ze vervolgde: "Ze zei dat ze voor me kon bidden voor meer geluk. Ik moest mijn sieraden in een zak wikkelen en mijn ogen sluiten. De zak moest ik aan haar geven. Ik kreeg die kort daarna terug, maar mocht hem pas wanneer ik thuis aankwam openmaken."

In de zak bleken steentjes te zitten. De andere twee vrouwen zijn op dezelfde wijze gepakt. Advocaat Theresa Patterson vroeg aan de getuigen of ze zeker weten dat ze Kenol J. hebben gezien. Ze bevestigden dat zij hem positief herkennen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel