Verdachte klaagt over slechte bejegening via radio

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Ontuchtverdachte Ricardo O. heeft maandag tijdens de behandeling van zijn zaak geklaagd over de wijze waarop hij wordt besproken op de radio. Rechter Maureen Dayala heeft nog geen uitspraak gedaan in deze zaak. Echter, volgens de ex-voetbalcoach van damesvereniging SRD, wordt hij via een bepaald radiostation nu al bestempeld als pedofiel.

"Ik vind het niet leuk. Deze zaak is nog gaande, maar ik wordt al een tijdje besproken met naam en toenaam", bracht Ricardo O. onder de aandacht van de rechter. De verdachte kreeg bijval van zijn advocaat Maureen Nibte. De raadsvrouw wees erop dat mensen die niets te maken hebben met de zaak in de zaal zitten tijdens de behandeling.

Nibte: "Ik heb een paar keren gezien dat mensen die part nog deel hebben, de zaak volgen. Op dit moment zit er zeker een persoon in de zaal die er niets mee te maken heeft." Dayala heeft daarom gevraagd dat bij de eerstvolgende zitting de deurwaarder erop toeziet dat alleen directe familie wordt toegelaten. "U moet voortaan strenger optreden", was de opdracht. De rechter hield de verdachte voor dat hij ook juridische stappen kan ondernemen tegen de mensen die hem bekladden. 

Ricardo O. zou meerdere malen seks hebben gehad met het slachtoffer die ook voor SRD uitkwam. Het meisje was toen nog geen veertien jaar. De zaak kwam aan het licht toen een familielid chatberichten tussen de verdachte en het slachtoffer in maart 2018 ontdekte.

De moeder deed meteen aangifte. Ricardo O. heeft vanaf het begin verklaard onschuldig te zijn. Om zijn onschuld te bewijzen heeft de verdachte drie nieuwe getuigen voorgedragen om gehoord te worden. Deze getuigen zullen op 3 februari gehoord worden.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (11)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait