Ministeriële delegatie brengt bezoek aan Stoelmanseiland

Een overheidsdelegatie heeft een bezoek gebracht aan Stoelmanseiland. Foto: NII
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

13 November 2019 20:57

Voor mij lezen

Een overheidsdelegatie heeft vandaag een bezoek gebracht aan Stoelmanseiland, om gesprekken te voeren met traditionele gezagdragers en bewoners van dit gebied en omliggende dorpen aan de Lawa- en Tapanahonyrivier. Dit meldt het NII.

De delegatie bestaat uit de ministers: Stuart Getrouw van Justitie en Politie, Ronni Benschop van Defensie en Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. Directeur Daniella Veira van het directoraat Nationale Veiligheid (DNV) maakte ook deel uit van deze delegatie.

Districtscommissaris (dc) Margaretha Malontie van Marowijne en dc August Badoe van Tapanahony hebben de delegatie ontvangen. Minister Dikan die de spits afbeet, gaf aan dat het belangrijk is te communiceren met elkaar om oplossing te brengen in zaken, aangaande de gebieden. DNV-directeur Veira heeft aangegeven dat met de tijd meerdere mensen de dorpen in en uit gaan en de aanpak van veiligheid dus intensiever moet worden.

De bewoners, vooral de dignitarissen hebben aangegeven wat de knelpunten zijn en wat ze verwachten. De ministers Benschop en Getrouw hebben beiden benadrukt dat de aangehaalde maatregelen niet lang meer op papier zullen blijven, maar gauw tot uitvoering worden gebracht. De aspecten milieuvervuiling, gezondheid en veiligheid kwamen tijdens de gesprekken het meest aan de orde.

De leden van de delegatie hebben afzonderlijk de gemeenschap gevraagd om haar medewerking te verlenen wanneer er zal worden gewerkt. De gemeenschap en dignitarissen zeggen opgelucht en enorm ingenomen te zijn met het feit dat de regering via de delegatie gehoor aan hen geeft, aldus het NII. Sociale controle is volgens Benschop van eminent belang.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel