Santokhi: “VHP is een partij die Surinamers bundelt”

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

12 November 2019 14:41

Voor mij lezen

VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft zondagavond op een ressortvergadering in het Rensproject gezegd dat de VHP geen politieke partij is die etniciteit bundelt, maar een Surinaamse partij die Surinamers bundelt. “In eenheid zijn we in staat de crisis aan te pakken, in eenheid zijn wij in staat grote problemen op te lossen.”

Santokhi gaf op de ressortvergadering ook aan dat er een herschikking van de leningen zal plaatsvinden over de rente en terugbetaling. “Ten aanzien van de grote leningen van deze regering hebben we brieven geschreven naar alle internationale en nationale instituten.”

Hij zei dat er investeerders en goedkoop kapitaal zullen worden aangetrokken, natuurlijke hulpbronnen zullen ontwikkeld worden, een fonds zal opgezet worden voor middelgrote en kleine bedrijven en trainingen zullen verzorgd worden voor drop-outs. “Laten we samen het land Suriname redden door op 25 mei 2020 massaal op de VHP te stemmen.”

Dew Sharman zei dat de VHP het Rensproject achter zich heeft. De VHP heeft van oudsher minder stemmen gekregen in het Rensproject, maar hij zei dat de eerste zetel voor de Orange Movement in Paramaribo nu zeker is. Weg naar Zee heeft 15.000 hectare landbouwgrond met natte en droge infrastructuur, maar beleid ontbreekt om de productie ter hand te nemen.

Riad Nurmohamed zei dat de VHP Suriname tot een welvarend land wil maken. “Dat betekent dat je industrieën en fabrieken moet hebben en werkgelegenheid moet creëren.”

Krishna Mathoera is van mening dat zonder de corruptie aan te pakken, de crisis niet kan worden opgelost. Voor de VHP is het belangrijk om eerlijke en integere mensen te hebben in de regering. “Als onze mensen in de fout gaan moeten we niet de wet wijzigen, maar de personen achter slot en grendel zetten.”

Cedric Samson zei dat er draagvlak nodig is om een verandering door te voeren. “Daarom zeggen wij van de VHP, dat we het samen gaan doen. Als er elke dag een file is op de weg, dan moeten we spreiding brengen in de aanvangstijden van bijvoorbeeld de overheidskantoren, scholen en bedrijven.”

Aanwezigen op de ressortvergadering in Rensproject. Foto: VHP
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel