Certificaatuitreiking Technician Training Surmac

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - “Ik vind dit een geweldig initiatief van Newmont. Ik heb bijna alles over het onderhouden van de grote machines geleerd.” Dit zegt een dankbare Melvin Soebhai tegen de Ware Tijd. Hij heeft vrijdag samen met zeven collega’s, certificaten in ontvangst genomen, nadat zij een cursus van vier maanden succesvol hadden afgerond. De training is verzorgd door de Surmac Education Center.

Dit project is een samenwerking tussen de twee bedrijven en is bedoeld om de hele groep die zich bezighoudt met machineonderhoud meer vaardigheden bij te brengen. Het is intussen de zesde groep die is afgeleverd. De lachende gezichten van de trainees, maar ook de felicitaties over en weer zijn het bewijs dat de cursisten zeer ingenomen zijn met het initiatief van de twee bedrijven.

"Al heb je de school niet afgemaakt, je krijgt toch de kans om je verder te ontwikkelen en dat is geweldig", merkt Soebhai op. De certificaatuitreiking vond plaats in de training center aan de Slangenhoutstraat. Alwin Plein, trainingmanager van Surmac, stelt dat de cursus meer gericht is op het aanscherpen van systeemkennis. Hij zegt dat de cursisten nagenoeg alle basisvaardigheden over het onderhoud van grote machines worden bijgebracht. Onder meer hydraulische- en elektrische systemen worden aangeleerd.

Plein: "We focussen bijvoorbeeld op het losmaken en assembleren van de machines." De manager wijst erop dat er tijdens deze vier maanden durende training ook zwaar wordt getild aan het aspect veiligheid. Los van enkele kleine verbeterpunten in de afgelopen periode, is het project volgens Plein tot nu toe succesvol geweest. Hij zegt dat er nu al afspraken zijn om binnenkort de vervolgcursus te beginnen.

Mining Division manager van Surmac, Freek Bilkerdijk, onderstreept het belang van techneuten in de samenleving. Hij vindt het daarom een geweldige prestatie die de jonge medewerkers van Newmont hebben neergezet. Bilkerdijk ziet graag dat ook andere bedrijven het voorbeeld van de multinational volgen door hun technische medewerkers zoals monteurs te laten bijscholen.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (10)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait