Actie milieu-inspecteurs duurt voort; bond praat morgen met minister Elias

Milieu-inspecteurs die in actie zijn. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

15 Oktober 2019 18:28

Voor mij lezen

De actie van de milieu-inspecteurs bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) duurt voort. De milieu-inspecteurs hebben al langer dan een week uit ontevredenheid het werk neergelegd, omdat het wensenpakket van 2017 nog niet is uitgevoerd door de werkgever met name het Ministerie van Volksgezondheid.

Er zijn gesprekken gevoerd, zegt bondsvoorzitter David Bakker in gesprek met Suriname Herald. De minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, heeft de bond voor morgen uitgenodigd om de issues te bespreken. De bond heeft reeds een onderhoud gehad met de voorzitter van de vaste parlementaire commissie van Volksgezondheid, Jennifer Vreedzaam en assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Tijdens dit gesprek zijn de knelpunten op tafel gelegd. De bond heeft ook oplossingen aangedragen.

Het gaat in dezen om de kleding- en vervoerstoelage. De milieu-inspecteurs krijgen slechts SRD 300, terwijl andere ambtenaren meer ontvangen. Bakker vindt dat de milieu-inspecteurs een stiefmoederlijke behandeling krijgen en vraagt het ministerie om hier aandacht aan te besteden.

Verder zegt de bondsvoorzitter dat het BOG momenteel stuurloos is. Er is al langer dan twee jaar geen permanente directeur. Alles wordt nu via de directeur van het Ministerie van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, gedaan. Volgens Bakker kan dit niet, omdat de directeur van het ministerie andere werkzaamheden heeft. Voor het BOG is het goed dat er een directe leidinggevende is die permanent daar zit. Op een afstand het BOG besturen, zal niet het gewenste resultaat opleveren, aldus de bondsvoorzitter bij het BOG.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel