Politie onderzoekt fraude met creditcards

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 Oktober 2019 15:23

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname is gestuit op een zaak waarbij naar verluidt flink is gesjoemeld met gehackte credit cards. Met deze gehackte creditkaarten zijn meer dan tachtig vliegtickets bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) aangeschaft en doorverkocht aan derden. Zo blijkt uit het voorlopige onderzoek.

Het zou gaan om credit cards die zijn verstrekt door een lokale bank en die vervolgens door criminelen zijn gehackt. De Ware Tijd verneemt dat een persoon die zich voordeed als reisagent de tickets heeft doorverkocht aan wederverkopers.

Intussen is één van de wederverkopers, een vrouw, in beeld gebracht door de politie. Zij moest zich maandag bij de afdeling Fraude melden om gehoord te worden. Zij werd naar verluidt als persoon verhoord en geldt nog niet als verdachte. Intussen heeft de politie al een aantal personen die op de frauduleus verkochte tickets naar het buitenland waren afgereisd verhoord.

De vrouw die maandag is verhoord zou de tickets hebben verkocht aan enkele populaire kasekogroepen en artiesten die naar Nederland op tournee waren gegaan. Vernomen wordt dat zich nu ongeveer twintig personen op deze tickets in het buitenland bevinden.

De SLM heeft de tickets van de personen die zich nog in het buitenland bevinden, inmiddels geblokkeerd. Zij dienen andere vliegbewijzen te kopen om huiswaarts te kunnen keren. Bij terugkeer zullen zij ook door de politie aan de tand worden gevoeld.

Vooralsnog is onduidelijk of de personen die de tickets hebben gekocht om op vakantie te gaan, op de hoogte waren van de fraude en bewust hebben meegewerkt. Een bron zegt aan de krant dat de mensen vermoedelijk zonder enig argwaan de vliegtickets hebben gekocht.

Onder de reizigers zijn er tot nu toe geen aanhoudingen verricht door de politie. Wel is het korps enkele daders op het spoor en er wordt gewerkt aan hun aanhouding.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel