Taxichauffeur moet drie jaar brommen voor deelname aan beroving

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 Oktober 2019 13:20

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Stephen K. mag de komende periode fluiten naar vrijheid. Hij heeft vanaf het begin ontkend iets te weten van een beroving in de nacht van 1 september 2018, maar daar was rechter Marie Mettendaf niet van overtuigd.

De magistraat kwam net als het Openbaar Ministerie tot het wettig en overtuigend bewijs dat de verdachte wel heeft deelgenomen aan de beroving en veroordeelde hem conform de eis tot een gevangenisstraf van drie jaar onvoorwaardelijk. De periode in voorarrest zal worden afgetrokken.

Volgens het onderzoek heeft Stephen K. twee mannen aan de Anton Dragtenweg afgezet voor de beroving. Na hun snode daad is het tweetal weer opgehaald door Stephen K. die taxichaufeur was. Mettendaf zegt dat de getuigenverklaringen tegen de verdachte duidelijk zijn geweest. Daarnaast is het voertuig van de man op camerabeelden te zien in het gebied.

De dag voor de beroving is hij dichtbij het huis van de benadeelde gestopt om het te observeren. Tijdens het verhoor kon Stephen K. niet duidelijk aangeven wat hij daar deed. Kort vóór de beroving is zijn voertuig ook op de camerabeelden te zien. Hij reed constant in de omgeving van de David Simonstraat, Axwijkstraat en de Anton Dragtenweg. Waarom hij zo opvallend rondreed op die dag, kon hij ook niet verklaren.

"Wat deed je daar? Het is duidelijk dat je niets anders had te zoeken daar", zei de rechter. Opmerkelijk is dat zijn gps waarmee hij in contact staat met de taxicentrale op uit was tijdens de beroving. Ook is duidelijk te zien op de beelden dat twee mannen in zijn voertuig stappen. De Isuzu D-max van de benadeelde die ook was gestolen is langs de weg achtergelaten.

"U bent vaker voor soortgelijke gevallen aangehouden en dat is een kwalijke zaak", merkte Mettendaf nog op voordat ze Stephen K. veroor­deelde. De twee andere verdachten die de beroving hebben gepleegd zijn nog voortvluchtig.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel