Bron: Starnieuws

15 Oktober 2019 12:28

Voor mij lezen
loadingfoto
previous Cornelius Stewart, captain van St. Vincent en de Grenadines maakte het gouden doelpunt voor zijn land. next

Suriname is na de verliespartij gisteravond in het André Kamperveenstadion tegen St.Vincent & the Grenadines nu in moeilijk vaarwater terecht gekomen. De kansen voor plaatsing voor de Gold Cup 2021 zijn kleiner geworden, aangezien Suriname nu op de tweede plaats staat in deze Nation League B group D met 7 punten. St. Vincent is geklommen naar de eerste plaats met 8 punten. Nicaragua is derde met 7 punten. Alle drie landen hebben nog twee wedstrijden te gaan.

Na lange tijd was het weer zo druk in het André Kamperveenstadion. De sfeer zat er behoorlijk in evenals de druk op de spelers. In de 7e minuut ontstond er een redelijk goede scoringskans voor Suriname. Gilberto Croni onderschepte een terugspeelbal  en kwam tegenover de doelman te staan. De sluitpost greep goed in voor St. Vincent.

Met een kwartier spelen leek St. Vincent beter op de bal te zijn. De druk was duidelijk aan de zijde van de thuisploeg. Pas in de slotminuten van de eerste helft kwam er opleving aan de zijde van Suriname. Croni die moeilijk te stoppen was, werd keer op keer gevaarlijk. Een doelpunt van Suriname werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een schot van Ivenzo Comvalius kwam tegen een medespeler aan waardoor de grensrechter genoodzaakt was te vlaggen voor buitenspel. De ruststand was 0-0.

Suriname kwam vroeg in deze helft onder druk te staan. St. Vincent kwam gevaarlijk opzetten. De verdediging van Suriname had aardig veel werk. Een snel genomen vrije trap werd fataal. Cornelius Stewart werd snel aangespeeld op rechts waar hij vrij stond. Hij schoot diagonaal raak: 1-0. Suriname stuurde alles naar voren in laatste 10 minuten van de strijd. De laatste goede scoringskans kwam via een combinatie tussen Renzo Akrosi en en teamtopscoorder Gleofilo Vlijter. Maar het mocht niet  baten. Wederom stond doelman Dwayne Sandy van St. Vincent in de weg. De overige twee wedstrijden worden in november gespeeld.