Deelname Suriname aan Continental Volleyball Championship nog onzeker

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

1 September 2019 05:26

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De nationale mannenvolleybalselectie van Suriname kan op zijn laatst nog maandag via Guyana en Trinidad en Tobago naar Canada afreizen. De selectie had donderdag moeten afreizen voor haar opwachting in de Continental Volleyball Championship, maar strandde in Suriname door geldproblemen om de tickets te betalen.

Naar verluidt heeft de North, Central America and Caribbean Volleyball Confederation (Norceca) haar medewerking verleend met het afhandelen van de tickets. "We zitten nu nog verlegen om vliegroutes", meent Lionel Blokland. Het probleem met vliegroutes is het gevolg van orkaan Dorian, die momenteel door de Amerikaanse stad Florida raast.

Dorian is eerder getrokken door onder meer de Maagdeneilanden en Puerto Rico. Alleen is de schade beperkt gebleven. "Cuba, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek zitten met betrekking tot vliegroutes in hetzelfde schuitje", weet de teammanager verder te vertellen. Indien Suriname maandag afreist, komt het team later op de avond uit tegen gastheer Canada.

Verdy Getrouw, voorzitter van de Surinaamse Volleybalbond tevens bondscoach, had eerder laten weten hij alle spelers zou inzetten om zodoende de sfeer te proeven. TeamSu verloor eerder dit jaar in juni tijdens de Copa Panamericana de Volleyball in Colima, Mexico, in straight sets van Canada.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel