Pg Baidjnath Panday heeft hoge verwachtingen van korpschef Prade

Roy Baidjnath Panday. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

23 Augustus 2019 00:13

Voor mij lezen

Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday heeft hoge verwachtingen van de nieuw aangestelde korpschef Roberto Prade. Zo wordt verwacht dat hij zal doen wat nodig is om verbetering te brengen in de werkprocessen binnen de politieorganisatie, geeft Baidjnath Panday te kennen in gesprek met Suriname Herald. Deze korpschef heeft de pg in verschillende hoedanigheden meegemaakt vóór zijn aanstelling als korpschef.

Het Openbaar Ministerie (OM) is het orgaan dat de verantwoordelijkheid draagt voor opsporing. Vaak genoeg is het OM afhankelijk van de korpsleiding om te weten welke personen worden afgestaan aan de verschillende dienstonderdelen die belast zijn met de opsporing van strafbare feiten. De pg zal hiervoor een gesprek moeten hebben met de korpschef.

Hij voerde al gesprekken met Prade toen die al waarnam in de functie van korpschef. Volgens de pg zal de samenwerking geïntensiveerd moeten worden. Hij benadrukt dat het niet alleen een wens van het OM moet zijn, maar ook vanuit de korpsleiding.

Baidjnath Panday vindt dat partijen elkaar moeten kunnen ontmoeten om concrete stappen te ondernemen in het terugdringen van niet alleen de klassieke vormen van criminaliteit, maar ook de nieuwe vormen van criminaliteit. Het gaat dan om fenomenen als witwassen, financieren van terrorisme en cybercriminaliteit. Milieucriminaliteit is een van de vormen die nauwelijks wordt opgepakt.

Hij voert aan dat het verruimen van de verschillende werkgebieden en versterken van het type van politiemedewerkers voor de opsporing tegelijkertijd antwoord moeten helpen geven op de vraag hoe men de formatie van het OM kan helpen versterken.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel