Ondernemers Saramacca doen beklag bij VHP

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Tijdens een Meet the People campagne, afgelopen vrijdag aan de Mr. P. Chandishawweg in Saramacca, hebben ondernemers bij de VHP hun beklag gedaan over de situatie in het land. Ze klaagden over de achteruitgang van hun zaken door de daling van de koopkracht, hoge wisselkoersen, hoge inkoopprijzen, hoge prijzen en een gebrek aan dollars om te importeren.

Enkele van de ondernemers hebben hun bedrijven moeten inkrimpen vanwege de financieel-economische crisis, enkele arbeiders zijn naar huis gestuurd met alle gevolgen van dien.

Andere ondernemers zijn extra inkomen gaan zoeken door dubbel arbeid te leveren in andere sectoren waaronder in de agrarische sector. De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) zal middels herstel van de economie en gericht ondernemers vriendelijk beleid, de inflatoire salarissen en prijzen stabiliseren. Deze mededeling deed VHP-voorzitter Chan Santokhi tijdens de Meet the People campagne in Saramacca.

“Door goedkoop diaspora kapitaal aan te trekken zal de koers omlaag gebracht worden waardoor je koopkrachtversterking gaat krijgen. Naast de koopkrachtversterking en lage koers zullen er speciale fondsen ter beschikking gesteld worden aan Kleine en Middelgrote Ondernemingen om zo de ondernemers te stimuleren om hun bedrijven weer winstgevend en gezond te maken.”

Zaterdag is eveneens een Meet the People gehouden op de Centrale Markt in Paramaribo. Vele bezoekers en marktverkopers konden hun hart luchten over de slechte financieel-economische situatie van het land, met name over de hoge kosten van levensonderhoud. De marktverkopers klaagden over de slechte verkopen en de grote armoede in het land. Ze hebben hun hoop nu gevestigd op de Orange Movement, meldt de VHP.

“Tijdens gesprekken werd de boodschap van hoop en vertrouwen van de Orange Movement overgebracht aan de bezoekers en verkopers van de markt. Deze marktverkopers willen ook hun steentje bijdragen om het Suriname te redden, want zo doorgaan hebben ze geen toekomst”, aldus de VHP.

Santokhi bracht ook een bezoek aan de Centrale Markt. Foto: VHP

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (12)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait