Woningbrand te Reebergproject

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De brandweer heeft zaterdagmiddag omstreeks 17.00 uur moeten uitrijden voor het blussen van een woningbrand in het Reebergproject nummer 311. Daar aangekomen, troffen de brandweerlieden een laagbouwwoning aan die in brand stond en van hout en steen was opgetrokken. Ten tijde van de brand waren de bewoners niet thuis, geeft brandweervoorlichter Olton Pinas te kennen tegenover Suriname Herald.

Hij legt uit dat op een perceel drie woningen staan en daarvan is de eerste afgebrand. Uit voorlopige informatie bleven veertien personen in de woning die is afgebrand. De woning was namelijk in twee woonruimtes opgedeeld. De brand is ontdekt door een bewoner van een van de andere woningen die een knal hoorde en de brand zag bij de eerste woning. De woning was niet verzekerd.

Pinas legt ook verder uit dat de brandoorzaak niet bekend is. Hij heeft gemerkt dat burgers op sociale media en andere sites een link hebben gelegd met deze woningbrand en een verkeersongeval dat zich heeft voorgedaan. Een auto is tegen een elektrische mast aangekomen, waardoor de mast in tweeën is gebroken. Er wordt beweerd dat hierdoor er een kortsluiting zou zijn ontstaan bij een van de woningen. Pinas heeft ook vernomen dat twee personen van hetzelfde adres geëlektrocuteerd zijn en per eigen gelegenheid vervoerd zijn voor medische behandeling. Er wordt eveneens aangegeven dat de twee personen zijn komen te overlijden.

Het zou in deze kwestie gaan om Gabriel Stuger (32) en Eric Graanoogst (58) die vermoedelijk door elektrische schokken zijn komen te overlijden. Er wordt beweerd dat een van de mannen probeerde een stekker van een ijskast uit een stopcontact te halen, waardoor hij stroomschokken opliep. Bij het doen van deze handeling heeft de tweede persoon hem proberen te helpen, waardoor die ook geëlektrocuteerd zou zijn geworden. De mannen zijn onderweg naar het ziekenhuis komen te overlijden.

Pinas maakt duidelijk dat de brandweer officieel hier niet van op de hoogte is en de dienstdoende brandweercommandant heeft daarover ook geen melding gemaakt. Er is eveneens geen rapportage binnengekomen van een verkeersongeluk, waarbij een mast aangereden is en dat eventueel de oorzaak kan zijn van de brand, zoals wordt beweerd. Pinas maakt duidelijk dat onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is van de brand.

Vishmohanie Thomas

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (18)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait