Bodybuilder Soepe Koese wint Giovanni Classic

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Soepe Koese heeft zondagavond de Giovanni Classic op Aruba op zijn naam geschreven. Landgenoot Wendel Setropawiro eindigde als derde. Priscilla Calor werd op het onderdeel bikini fitness zesde in de amateurklasse.

Koese werd vorig jaar profbodybuilder, terwijl Setropawiro in juli in aanmerking kwam voor zijn pro card. In het Elite Pro Event, vernoemd naar Giovanni Arendsz, lieten de twee Surinamers zien dat ze er thuishoren. Als winnaar keert Koese huiswaarts met 3.500 US dollar, Setropawiro streek duizend US dollar op.

In juli hadden Koese en Setropawiro meegedaan aan de Darcy Beckles Diamond Cup op Barbados. Koese werd toen in zijn eerste formele profwedstrijd derde. De eerste plaats in de Pro Division was voor Eddy Wilson, Surinames eerste profbodybuilder. Setropawiro werd winnaar van de open klasse bodybuilding en kreeg daardoor zijn pro card. Hetzelfde gold voor Militia Galimo (derde bikini-wellness).

Wilson doet volgende maand mee aan de Arnold Schwarzenegger Classic Europa in Barcelona, Spanje. Hij bereidt zich in Nederland voor op de wedstrijd. De bodybuilder wordt begeleid door zijn trainer Rinus van der Zeijde. Wilson streeft ernaar tijdens de Arnold Classic "zwaarder en in betere shape" te zijn dan tijdens de Darcy Beckles. Door te winnen op Barbados heeft Wilson zich ook gekwalificeerd voor de bodybuilding wereldkampioenschappen van november.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (18)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait