Waarnemend korpschef geeft startsein verkeersveiligheidsmaand 2019

Waarnemend korpschef Roberto Prade (links) en minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

18 Augustus 2019 19:53

Voor mij lezen

Op donderdag 15 augustus heeft de waarnemend korpschef Roberto Prade namens de minister van Justitie en Politie (Juspol), Stuart Getrouw, het startsein gegeven van de verkeersveiligheidsmaand, die duurt van 15 augustus tot en met 15 september 2019.

In deze maand zal de politie extra aandacht besteden aan de verkeersveiligheid in ons land wat in de praktijk zal inhouden dat er verhoogde verkeersacties zullen plaatsvinden in stad en district.

Het Korps Suriname Verkeersvrijwilliger (KVS) zal, samen met de politie, extra preventieactiviteiten uitvoeren in deze maand met brede ondersteuning van het telecommunicatiebedrijf Telesur. Dit telecombedrijf heeft stickers met betrekking tot de verkeersveiligheid laten vervaardigen en geschonken aan het KPS en het KVS. Deze stickers zullen verstrekt worden aan verkeersdeelnemers binnen het kader van preventie en bewustwording binnen het verkeersveiligheidsgebeuren.

Als onderdeel van de bewustwordingscampagne mochten studenten van voj-scholen werkstukken schrijven over het verkeer. De winnaars hebben uit handen van ambtenaren van (Juspol) en van Regionale Ontwikkeling (RO) geldprijzen in ontvangst mogen nemen. Alsook uit handen van vertegenwoordigers van KVS, Telesur en commissaris Prade.

De meeste verkeersslachtoffers in Suriname vallen binnen de leeftijdscategorie 15 tot en met 34 jaar. Doodgaan in het verkeer behoort tot de tien voornaamste doodsoorzaken in ons land en de vijf meest voorkomende gedragingen die maken dat mensen doodgaan in het verkeer zijn: onoplettendheid, geen voorrang verlenen, onder invloed van alcohol deelnemen aan het verkeer, rijden op zodanige wijze, waardoor het verkeer in gevaar is gebracht en overschrijding maximumsnelheid.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel