Lelydorp en omgeving kampen met stroomonderbreking

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

18 Augustus 2019 19:38

Voor mij lezen

De NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) maakt bekend dat er hedenmiddag omstreeks 15:45 uur een storing is opgetreden in het 33 kV transmissienetwerk in de omgeving van Lelydorp. Een bliksemgeleider op een van de transmissielijnen is doorgesneden. Deze storing heeft tot gevolg dat geheel Lelydorp en omgeving verstoken zijn van elektriciteit.

Technici van de EBS zijn ter plaatse en hebben reeds een aanvang gemaakt met de herstelwerkzaamheden. De storing is van dien aard dat de werkzaamheden tot middernacht zouden duren. Er is daarom voor een provisorische oplossing gekozen, waardoor verwacht kan worden dat de stroomtoevoer in dit gebied vandaag tussen 20:00 uur en 21:00 uur hersteld is.

De herstelwerkzaamheden om deze storing duurzaam op te lossen, zullen aanstaande dinsdag worden voortgezet met als gevolg dat enkele buurten in dit gebied wederom verstoken zullen zijn van elektriciteit. Klanten zullen hierover worden gemeld via de bekende voorlichtingskanalen (www.nvebs.com, EBS-Facebook en via de radio) van de EBS.

De EBS betreurt het dat klanten uit delen van dit gebied gisteren reeds verstoken waren van elektriciteit toen een mast werd aangereden en ook blikseminslag een storing in de omgeving veroorzaakte.

Het energiebedrijf doet er alles aan om deze storing zo snel als mogelijk op te lossen en biedt zijn verontschuldigingen aan voor het ongerief.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel