Rosebel Goldmines bedankt 325 contractarbeiders

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

16 Augustus 2019 21:23

Voor mij lezen
loadingfoto
previous next


Rosebel Gold Mines NV heeft het werkverband met ongeveer 325 contractarbeiders per 15 augustus opgezegd. Dat betekent zoveel als dat de uitbetaling aan deze groep werknemers is stopgezet. In een persbericht zegt Rosebel Goldmines dat het besluit is genomen op grond van de omstandigheden  waar het bedrijf geen invloed op heeft.

"Vooralsnog heeft de situatie geen financiele gevolgen voor het personeel in dienst van Rosebel Goldmines." Het gaat vooralsnog om de werknemers die via contractors in dienst van het bedrijf waren. De actieve mijnoperaties van Rosebel Goldmines zijn vanaf 28 juli stopgezet. Alleen de mill- en campactiviteiten vinden voortgang.

"De veiligheid van alle werknemers heeft de hoogste prioriteit," zegt Rosebel Goldmines. Vanaf de ongeregeldheden in de Romapit waarbij een illegale gouddelver is doodgeschoten, is alleen personeel dat noodzakelijk is voor de werkzaamheden van de mill en camp nog  op het bedrijfscomplex. De multinational zegt dat het eraan werk zijn werkzaamheden zo snel als mogelijk te kunnen hervatten.

Het overleg met de overheid en andere belanghebben daartoe wordt voortgezet, meldt het bedrijf. " Wij spreken de hoop uit dat met de ondersteuning en medewerking van alle belanghebbenden, in het belang van de werknemers, het bedrijf en de hele Surinaams samenleving , het mogelijk zal zijn de bedrijfsactiviteiten binnen de kortst mogelijke termijn te hervatten."
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel