Buurtbewoners Kasoedjieweg woest om overwoekerde straten

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 Juli 2019 01:09

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Bewoners van de Kasoedjieweg in Paramaribo Noord, zijn niet te spreken over de huidige situatie van enkele zijwegen van deze straat. Met name de Paleisvink- en Prodokakastraat zijn helemaal overwoekerd met gras. Het is haast onmogelijk om via de hoofdweg deze straten in te gaan.

Volgens de mensen van de buurt hebben de beide wegen in geen jaren een onderhoudsbeurt gehad. Pogingen om het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) zover te krijgen, hebben tot nu toe geen succes gehad. "We zijn al moe om te vragen. Vroeger hebben mijn buurman en ik veel moeite gedaan om de straat te onderhouden, maar we zijn nu echt moe", zegt een geïrriteerde Rob Breinburg tegen de Ware Tijd.

Hij herinnert zich dat er ongeveer tien jaar terug een plan was om de Kasoedjie­weg en de zijstraten te asfalteren. Echter, dat is nooit gebeurd. "Er zijn in eerste instantie schelpen gelegd, maar het bleef daarbij. Er zijn nu gaten in de wegen en ze hebben het precies zo gelaten. Mijn buurman heeft zelfs zand gegooid een paar keer, maar we kunnen het niet blijven doen. Dus het is nu wachten en kijken", aldus Breinburg.

Een andere buurtbewoner vindt niet dat de instanties gevraagd moeten worden om hulp. "Het is hun taak. Ze moeten erop toezien dat het gebeurt. Wij moeten niet telkens gaan smeken", ergert hij zich. De buurtbewoners zeggen dat er een tijdje geleden handtekeningen zijn verzameld en ingediend bij OWT en C. "Ze zijn op de hoogte hiervan, maar tot nu toe niets", zegt Breinburg.

Hij merkt op dat pre­sident Desi Bouterse vaker langsloopt in de straat. "Het staatshoofd woont op Leonsberg en hij loopt regelmatig hier langs. Hij ziet het toch ook?" onderstreept Breinburg. Minister Vijay Chotkan van OWT en C noch districtscommissaris Mike Nerkust was bereikbaar voor commentaar.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel