LVV begeleidt tehuizen met telen van gewassen

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij begeleidt de Mr. Huber Stichting en Stichting Mama Joyce met hun moestuin. De kinderen genieten van hun eigen oogst. (Foto's: LVV/NII) next


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) begeleidt organisaties en voorziet hen van juiste informatie over gezonde voeding. Mr. Huber Stichting en Stichting Mama Joyce krijgen ondersteuning en begeleiding in het maken van plantjes, het overplanten, het verzorgen van de gewassen en de bestrijding tegen ziekte en plagen. De kinderen van beide organisaties hebben een eigen moestuin en genieten van de oogst. 

Het hebben van gezonde gewassen zoals antroewa, kouseband, kool en boulanger komt door de gezamenlijke inspanning van de bewoners en ondersteuning en begeleiding van de voorlichters van Regio-Oost van LVV. Dit laat het ministerie optekenen via het Nationaal Informatie Instituut. Mr. Huber Stichting is een opvangtehuis voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en wordt al enkele maanden ondersteund door de voorlichters van LVV. Naast het telen van groente en fruit, is dit tehuis ook gestart met het kweken van kippen. De werknemers van het ministerie van LVV in het district Commewijne hebben ook bijgedragen bij de opzet van het kippenhok, terwijl het materiaal voor het kippenhok is gedoneerd door Stichting Bholai.

Stichting Mama Joyce is een kindertehuis die ruim een jaar de ondersteuning en begeleiding krijgt in het maken van plantjes, het overplanten, het verzorgen van de plantjes en de bestrijding tegen ziekte en plagen.
Minister Rabin Parmessar heeft in zijn beleid aangekondigd dat de voorlichters van het ministerie landelijk zullen worden ingezet om de samenleving te voorzien van de juiste informatie en om hen te begeleiden. Organisaties en instanties mogen daarom een beroep doen aan het ministerie voor hulp, begeleiding en training.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (11)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait