Social Media Conference: ‘We moeten harder werken’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

25 Juni 2019 22:20

Voor mij lezen

PARAMARIBO - “We moeten harder werken om onze doelgroep te bereiken”, luidde de boodschap van Jean-luc van Charante tijdens zijn openingstoespraak van de derde Social Media Conference Suriname, die maandag van start ging in hotel Torarica. Hiermee verwees Van Charante naar het thema ‘Connecting Online With Offline’.

"Als we kijken naar het laatst gepubliceerde social media-rapport, dan merken we dat de groei van Facebook aan het afnemen is. Dat wil dus zeggen dat bedrijven harder moeten werken om hun doelgroep te bereiken." Dit betekent voor veel bedrijven dat zij ook moeten werken aan hun offline-aanwezigheid bij hun cliënten. De jaarlijkse conferentie die in 2017 startte met 135 deelnemers is gegroeid naar ongeveer 350 deelnemers. Dit is voor Van Charante zeker een teken dat de bewustwording aan het groeien is.

Gyanno van Kanten, een van de sprekers die was uitgenodigd om het marketingaspect te belichten, stelt dat wereldwijd bedrijven er niet onderuit komen om in online- en offlinebereik te investeren. "Waar je wel voor moet waken is dat de boodschappen online en offline in lijn lopen met elkaar. Je kan niet een geweldige klantenservice online aanbieden en offline is het voor de klanten een heel andere ervaring", aldus Van Kanten die met zijn marketingbedrijf EdgeUp in Curaçao operationeel is.

Voor Raoul Brahim, directeur van Adept, zijn er tal van mogelijkheden voor e-commerce in Suriname die raakvlakken hebben met sociale media. "Wereldwijd is e-commerce al langer dan twintig jaar bekend en in Suriname is het nu pas aan het groeien." Dit merkt Brahim aan de toenemende vraag naar webwinkels. "Het geeft zeker aan dat bedrijven bewust zijn van diensten en producten die zij online moeten verkopen. Ze kunnen er niet meer omheen, want de vraag van de consumenten wordt steeds groter", aldus Brahim, die dit jaar invulling geeft aan de e-commerce-sessies.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel