Belfort roept regering op in conclaaf te gaan met medische sector

Assembleelid Edward Belfort. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

25 Juni 2019 16:13

Voor mij lezen

Het assembleelid Edward Belfort (ABOP) roept de regering op, om in dialoog te treden met de medische sector. De Surinaamse artsen maken zich zorgen over de komst van de Cubaanse artsen, omdat zij niet weten wat de overheid hiermee beoogt. De politicus zegt in gesprek met Suriname Herald dat de onrust binnen de medische sector te wijten is aan het ad-hocbeleid dat wordt gevoerd.

De Vereniging van RGD-artsen (VRA) en de Vereniging van Medici (VMS) hebben hun misnoegen geuit over de werkwijze van de overheid in deze zaak. Echter, de overheid heeft daar geen gehoor aan gegeven. Zij vinden het erg dat ze niet gehoord zijn bij het aantrekken van de buitenlandse artsen. Belfort noemt dit een grote fout van de overheid met name het Ministerie van Volksgezondheid.

De medische sector wordt kapotgemaakt door buitenlandse artsen te accommoderen, concludeert Belfort. Er zijn Surinaamse studenten in Cuba die momenteel niet kunnen beschikken over hun subsidiegelden. Het gaat om een bedrag tussen $34.000 tot $40.000 dat 25 studenten moeten ontvangen, vertelt de politicus.

Een groot deel van deze studenten moet binnenkort afstuderen. Volgens de ABOP’er zou de regering naar deze studenten moeten omkijken in plaats van artsen uit Cuba te laten halen. Hij vraagt zich af of de overheid in staat zal zijn de Cubaanse artsen uit te betalen, terwijl de bursalen in Cuba al een jaar in armoede leven. Ook wil hij weten wat de overheid van plan is te doen. Zijns inziens is de regering bezig met een verkiezingsstunt.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel