Update: Man brengt bootsman kap- en steekverwondingen toe

Foto: KPS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

25 Juni 2019 14:49

Voor mij lezen

De 38-jarige Emile M. is op vrijdagmiddag bij de politie controlepost te Stolkersijver aangehouden ter zake zware mishandeling.

Op die bewuste vrijdagmiddag heeft Emile een bootsman ernstige kap-en steekverwondingen toegebracht met een scherp voorwerp. In het vorige bericht van de politie is opgenomen dat dit incident heeft plaatsgevonden te Albina in het district Marowijne. Het incident heeft zich voorgedaan op het Franse grondgebied.

Het politionele onderzoek heeft naar voren gebracht, dat de bootsman Emile wilde bewegen om in zijn boot de oversteek vanuit Frans-Guyana naar Suriname te doen. De manier waarop de bootsman dat deed, beviel Emile niet. De mannen kregen een meningsverschil dat uitliep op een vechtpartij tussen die twee.

Emile zou daarbij een scherp voorwerp tevoorschijn hebben gehaald, waarmee hij de bootsman enkele steekverwondingen toebracht. Verder heeft het slachtoffer ook een diepe snijverwonding opgelopen in één van zijn handpalmen, omdat hij het lemmet van het scherpe voorwerp heeft vastgegrepen. Na zijn daad stak Emile de rivier over naar Albina en reed met zijn auto in de richting van Paramaribo. Te Stolkertsijver is hij door de politie aangehouden en overgedragen aan de collega’s van Albina.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Emile M. ingesloten en zal strafrechtelijk worden vervolgd in Suriname voor het in Frans-Guyana gepleegde strafbare feit tegen de bootsman die Surinamer is.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel