Drie liepen tegen de lamp

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Fabio D., Clarens B. en Ensel F. waren dinsdag absoluut niet blij met de belastende verklaringen van een politieagent die als getuige is gehoord. Hoewel ze geen woord zeiden, spraken hun gezichtsuitdrukkingen boekdelen. Met verdrietige gezichten keken ze in de richting van de politieman toen hij verklaarde wat hij allemaal heeft meegemaakt op 16 november 2018.

Het drietal heeft op die dag een tas gestolen uit een auto die geparkeerd stond aan de Brokopondolaan. Tijdens hun vluchtpoging belandde hun voertuig in een trens. "Ik heb de auto wel in de goot gezien, maar de verdachten waren toen al weg. Van een paar mensen van het Directoraat Nationale Veiligheid begreep ik dat het om drie mannen ging", vertelde de getuige aan rechter Duncan Nanhoe en officier van justitie Rayshree Koendan.

Volgens het voorlopig onderzoek stopte het drietal voor de inrit, sloeg toe en reed in hoge snelheid weg. De eigenaar van de tas zette de achtervolging zelf in. Toen hun auto in de goot ging, zijn Fabio D., Clarens B. en Ensel F. te voet gevlucht. Medewerkers van het Directoraat Nationale Veiligheid hebben Clarens B. toen neergeschoten. De verdachten zijn niet lang daarna aangehouden.

"Rechter ik zit al maanden in de gevangenis, kunt u niet een eerdere datum doorgaan met de zaak", smeekte Fabio D. Dat verzoek heeft echter geen zoden aan de dijk gezet. Nanhoe: "ik wil dat heel graag doen, maar alle andere dagen zijn vol. We gaan dus door op 9 juli. Goed?" Op die dag worden andere getuigen gehoord in deze zaak.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (5)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait