Politie ontvangt eerste zestien voertuigen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

25 Mei 2019 17:53

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Justitieminister Stuart getrouw heeft vrijdag de eerste zestien nieuwe voertuigen overhandigd aan waarnemend korpschef Roberto Prade. In totaal zal het politiekorps 77 Ssang Yong, Korando pick-ups ontvangen door tussenkomst van Rudisa Motors. Getrouw beloofde bij de overhandiging dat het gebrek aan rollend materieel binnenkort tot het verleden behoort.

"Het is de eerste stap om alles in het werk te stellen om het veiligheidsgevoel terug te brengen binnen de samenleving", laat de bewindsman door het Nationaal Informatie Instituut optekenen. De minister drukte de diensthoofden en de regiocommandanten op het hart om zorgvuldig om te gaan met de voertuigen. Hij hoopt dat de voertuigen politieambtenaren zullen motiveren hun werk beter te verrichten.

Ook zullen de wagens binnenkort van een GPS-systeem worden voorzien, dat de mogelijkheid zal bieden voor rapportages over onder andere hardrijden en de plaats waar het voertuig zich op dat moment bevindt. De voertuigen worden verdeeld onder de regio's Paramaribo en Oost en het Regio Bijstandsteam. Binnenkort zullen de andere regio's worden voorzien van voertuigen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel