Minister Parmessar bezoekt pompgemaal Wageningen

Minister Parmessar (LVV) brengt een bezoek aan Wageningen. Foto: LVV
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

25 Mei 2019 17:51

Voor mij lezen

Rabin Parmessar, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), zal de rijstsector nauw betrekken bij alle te nemen beleidsmaatregelen binnen deze sector. Deze belofte deed de minister op vrijdag 24 mei te Wageningen, aan boerenorganisaties, de districtscommissaris en andere diensthoofden tijdens zijn bezoek aan het pompgemaal. Het Wageningen-pompgemaal is langer dan zestig jaar oud en de drie pompen, die vanwege ouderdom vaker uitvallen, zijn dringend aan vervanging toe. Dit meldt het ministerie via het NII.

In 2017 werd via een lening van de Exim bank India een bedrag van bijkans 8 miljoen Amerikaanse dollar geleend voor de rehabilitatie van het pompgemaal. De staat komt zelf in met 2.5 miljoen Amerikaanse dollar. De firma Kirloskar Brothers uit India, is gestart met het ontwerp van de pompen. In 2018 is het uitvoeringscontract voor dit project ondertekend en in februari 2019, is er fysiek een aanvang gemaakt met de rehabilitatie van het pompgemaal. Na bijkans drie maanden, loopt het werk nog niet volgens planning.

Op het ministerie is druk overleg gevoerd met verschillende ministers, om vooral de middelen voor de uitvoering van dit project vrij te krijgen, zegt minister Parmessar. Het is nu zover dat het aannemingsbedrijf Risugragar N.V. verder kan gaan met de vervanging van de pompen. Voor een vlot verloop van de werkzaamheden zullen er goede werkafspraken moeten worden gemaakt met alle belanghebbenden.

Het is volgens de bewindsman vaak zo dat ministeries projecten willen uitvoeren, maar veelal afhankelijk zijn van derden. De watervoorziening voor de rijstsector is volgens hem bijzonder belangrijk vandaar dat de aanpak van het pompgemaal Wageningen één van de eerste zaken is die door de LVV-minister is opgepakt.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel