Assembleelid Breeveld ingenomen met transparantie minister Akiemboto

Carl Breeveld van de DOE-fractie. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

25 Mei 2019 14:24

Voor mij lezen

Het assembleelid van de Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE), Carl Breeveld, is blij met de manier hoe de nieuwbakken minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Sergio Akiemboto, zich heeft gepresenteerd aan het parlement.

Ik ben bijzonder gecharmeerd van Akiemboto’s benadering en dit is waarvoor de politieke partij DOE zich inzet. Zo transparant en open en wat deze minister heeft getoond, is waarvoor wij gaan: de eerlijkheid. Dit zijn de ministers die wij nodig hebben. Ik ben hem dankbaar en ook positief gestemd over Akiemboto dat hij zich zo heeft geprofileerd, aldus de politicus in gesprek met Suriname Herald.

Volgens Breeveld is dit de toon die wij moeten en behoren te zetten als politici in dit land, zodat wij het vertrouwen kunnen winnen bij de burgers. Zij hebben geen vertrouwen meer in de politiek. De reden daarvoor is de manier hoe zaken eraan toegaan in de politiek. Er is geen eerlijkheid en transparantie.

De bewindsman heeft getoond eerlijk en transparant te zijn over zijn persoonlijk leven en dat hij ook zijn nevenfuncties heeft neergelegd. Hij functioneert niet meer in bestuursorganen en commissies en wil zijn werk doen als minister, dat zijn de dingen die we nodig hebben, zegt Breeveld.

Politici zijn niet volmaakt, maar we moeten bereid zijn om toe te geven als zaken niet goed gaan en bereid zijn te corrigeren en te verbeteren. Wij moeten de mensen zijn die openstaan om gecorrigeerd te worden, vindt de parlementariër.

Breeveld vindt het jammer dat de ex-minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Regillio Dodson, zich zo heeft laten gaan. “Hij is behoorlijk uitgegleden. De manier hoe hij beleid maakte en hoe hij ook in de publiciteit kwam, was niet te doen. Mensen zijn heel laatdunkend gaan praten over hem en dat is jammer, want dat was nimmer de bedoeling,” vervolgt Breeveld.

Transparantie staat hoog in het vaandel bij de partij. Zij toont goed leiderschap en integriteit. Ook heeft zij waarden en normen die de basis vormen om verder te gaan.

Dodson was geroyeerd door DOE vanwege het feit dat hij als minister bleef aanzitten, nadat de partij uit de regering was gestapt in 2017. De handeling van Dodson was in strijd met de statuten en het huishoudelijke reglement van de partij.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel